Čenstochovos NSO nuotraukų mistifikacija

   Maždaug prieš metus teko skaityti pranešimą apie tai, jog 2013 metų sausio mėnesį, Čenstochovoje (Lenkija) 27 metų asmuo pavadintas Matthew (nes norėjo išlikti anonimu) apie 3 val. nakties, iš arti nufotografavo NSO. Matthew ilgai negalėjo užmigti, tad išėjo pasivaikščioti į greta esantį miškelį ir po jo apylinkes. Matthew teigė pamatęs danguje skrendantį trikampio formos objektą. Pagal jo apskaičiavimus, objektas turėjo būti 5 – 6 metrų pločio. Objektas praskrido maždaug 2,3 metro virš Mathhew galvos. Taip pat jis teigė jog girdėjo žemo dažnio garsą, kurį skleidė objektas. Nors objekto stebėjimas truko tik maždaug 30 sekundžių, tačiau Matthew sugebėjo savo telefonu objektą nufotografuoti. Buvo naudojamas "Samsung Corby Pro" telefonas su 3.2 MP kamera.
   Štai kelios Matthew padarytos nuotraukos:


   Man pačiam kaip senam fantastikos ir paranormalių reiškinių mėgėjui, šios nuotraukos pasirodė kažkur matytos, tad nusprendžiau pasitikrinti ir taip atlikti mažą tyrimą. Taigi ėmiausi peržiūrinėti seną gerą “X files” serialą ieškodamas patvirtinimo savo įtarimams. Daug žiūrėti nereikėjo, tiesiog bežiūrint pilotinę seriją (1 sezonas 1 serija) maždaug nuo 33 minutės, radau būtent tuos pačius kadrus kurie buvo pateikti kaip Matthew darytos nuotraukos. Štai kadras iš filmo, tiems kas tingite žiūrėti visą seriją:

Kadras iš X files
©snofru



   O čia vieno stop kadro palyginimas su lenkiškuoju variantu:

Viršus: lenko matytas NSO
Apačia: Kadras iš serialo X files
©snofru
  Taigi, kai kitą kartą pamatysite kokias nors NSO nuotraukas, neskubėkite aklai tikėti. Tikrinkite visą gaunamą informaciją, kaip kad sakė vienas žymus NSO tyrėjas: Tikras ufologas turėtų netikėti niekuo, bet neatmesti nieko.
   Tokios mistifikacijos labai diskredituoja ufologiją, geriau kad jų nebūtų išvis.

Komentarai