Iš kur Uspaskichas pasigavo gydančio vandens idėją

   Turbūt jau visi girdėjote naujieną, kad Viktoras Uspaskichas pardavinėja vandenį kuris apsaugo nuo Covid-19. Beskaitant marazmatiškus kliedesius apie šio vandens stebuklingas galias užkliuvo viena pavardė Emoto Masaru. Hm, čia gi žymus akvateizmo puoselėtojas apsimetantis mokslininku, tad galvoju reik parašyti kas jis per vienas ir kuo iš tiesų remiasi Uspaskichas.

   Citata iš vandens gydomųjų savybių pristatytmo: Japonas Masaru Emoto parodė visam pasauliui kokias unikalias savybes turi vanduo, kaip galima į jį įrašyti informaciją, kaip jis struktūrizuojasi, kokį poveikį toks vanduo gali daryti sveikatai. [...] Mes gavome energetinį šio viruso kodą iš kinų ir sukūrėme COVID-19 eliminavimo programą. Sukūrėme aparatą, kuris struktūrizuoja vandenį pagal Masaru Emoto metodą. Toks vanduo sukuria ląstelinį imunitetą ir paruošia organizmą kovai su COVID-19. Jau dabar šitas vanduo pakrautas įveikti 6 koronaviruso atmainas.

   Taigi  kas gi tas Emoto Masaru? Teigiama, jog jis nufotografavo vandens emocijas, turbūt daug kas matėte, nufotografuotas snaiges. Gražios jos, nepasiginčysi. Masaru teigė, kad fotografavo kaip aplinka veikia vandens struktūrą (iš tiesų neveikia, taip kaip jis pasakoja, bet ok). Tarkime jei sakai vandeniui „nekenčiu tavęs“ tada užšalusios snaigės būna nesimetriškos, jei sakai „myliu tave“ tada snaigės gaunasi gražios ir simetriškos. Tą patį jis darė leisdamas muziką: metalo muzika snaigės buvo kreivos, leidžiant Mocartą – simetriškos. Įdomu tai, kad kiek buvo bandymų atkartoti jo bandymus (tai viena iš svarbiausių sąlygų moksliniam metodui), nieko nesigaudavo. Viename interviu, Emoto Masaru prisipažino, kad nuotraukas darydavo kol gaudavo jam reikiamą rezultatą. Hm, na tokiu atveju čia mokslu ir nekvepia. Geriausiu atveju galime jį pavadinti geru ir kantriu fotografu, bet ne mokslininku.

   Taip pat yra ir filmas „Vanduo“ kuriuo dalinosi Uspaskichas savo facebook paskyroje. Filmas nors ir pristatomas kaip dokumentika, tačiau yra visiškai pseudomokslinis ir iš esmės skirtas pristatyti Emoto Masaru vystomas akvateizmo idėjas.

    Nepaisant to, kad nesilaiko mokslinio metodo Masaru Emoto pristatomas kaip rimtas mokslininkas. Tai keista, nes jis neturi jokio mokslinio laipsnio gamtos mokslų srityje, tik pseudomoksluose. Masaru Jokohamos universitete įgijo tarptautinių santykių magistro laipsnį, vėliau apsigynė alternatyviosios medicinos daktaro laipsnį Kalkutoje, Indijos alternatyviosios medicinos institute, kuriame mokslai trunka vienerius metus, o studijų kaina nuo 500 JAV dolerių. Dabar jo gerbėjai turbūt puls ginčytis, tačiau alternatyvi medicina nėra mokslas, jei norite tokių diplomų galima prisikepti ne vieną ir ne du. Štai aš pvz. turiu kriptozoologijos mokslų daktaro laipsnį ir ką, smagu, bet nieko rimto. Emoto Masaru tyrimai laikomi pseudomoksliniais ir dažnai kritikuojami, nes jis savo mokslinių tyrimų nepublikuoja jokiuose moksliniuose leidiniuose, nors žmogui, kuris sakosi esąs mokslininkas, tai turėtų būti privaloma. Be to, tyrimai atliekami tendencingai ir su išankstine nuostata, ką reikia įrodyti. Tačiau tai netrukdo Emoto vystyti savo verslą ir įkurti savo religiją. Pagrindinis Masaru Emoto tyrimų tikslas per ateinančius dešimt metų padidinti žemėje angelų skaičių, kad jie lengviau galėtų kovoti su demonais. Masaru Emoto yra įkūręs ezoterinio pobūdžio mokyklą Hado (liet. energija). Hado mokyklos tikslas – sukurti naują pasaulinę religiją.

    Taigi, kai kitą kart grožėsitės snaigių nuotraukomis ar išgirsite raktinius žodžius: struktūruotas vanduo ar kad vanduo turi atmintį, neapsigaukite, sumokėsite už paprastą vandenį didelius pinigus, o kažkas tiesiog taps šiek tiek turtingesnis.


Komentarai