Kaip popiežius Urbonas VIII nuo mirties gelbėjosi

Popiežius Urbonas VIII
   Maginėje pasaulėžiūroje labai svarbus hermetinis principas “kaip viršuje taip ir apačioje”. Tikima, jog šis principas veikia ir priešinga linkme, “kaip apačioje taip ir ant viršuje”. Tad noriu papasakoti vieną seną nutikimą, kuris iliustruoja tokį požiūrį.
   1628 m. popiežius Urbonas VIII pasikvietė buvusį dominikonų vienuolį apkaltintą erezija, magą Tommazo Kompanellą, dar žinomą kaip utopijos “Saulės miestas” autorių. Popiežius norėjo, kad Kompanella atšauktų Saulės užtemimą, nes Urbonas III manė, jog šis užtemimas bus jo mirties pranašas.
   Kompanella kartu su popiežiumi užsimūrijo tamsiame kambaryje. Patalpa buvo kiek įmanoma hermetizuota, kad iš išorės nepatektų nei oras nei šviesa. Sienos buvo uždengtos baltomis draperijomis. Du šviestuvai simbolizavo Saulę ir Mėnulį, o penki fakelai visas tuo metu žinomas planetas. Kambarje taip pat buvo surinktos įvairios brangenybės, augalai ir dažai, kurie simbolizavo Saulę, Venerą ir Jupiterį. Popiežius su magu gėrė įvairius gėrimus, kurie buvo distiliuoti Jupiterio ir Veneros veikimo metu.
   Tokiu būdu, kambaryje buvo bandoma sukurti savo dangų ir mimikrijos būdu paveikti dangaus skliaute vyksiančius įvykius. Visos šios maginės pastangos turėjo arba atšaukti baisingąjį Saulės užtemimą arba apsaugoti popiežių nuo jo poveikio.
    Na iš visko sprendžiant jų pastangos nenuėjo veltui, nes popiežius dar ilgai po to gyveno ir mirė tik 1644 metais.

Komentarai

  1. Bažnyčia kategoriškai draudžia užsiimti magiška veikla .Biblijoje taip pat draudžiama tai daryti ..Tai kaip paaiškinti Popiežiaus poelgį ?Kuo jis tiki ?Jeigu tai tiesa kas čia aprašyta ,tai mūsų Aukščiausieji religiniai Dievo tarnai ,ėjo ne Dievo keliu, bet atleiskit šėtonišku ...Tikiu Dievu ,ir man tokie dalykai kelia pasibaisėjimą ...Kyla klausimas kas gi gano mus, aveles,...Ar tik ne vilkai avių kailyje ?..

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą