Šiuolaikinės gyvulių abdukcijos bangos pradžia


Volesas Liris su kumelės Ledi skeletu
   Apie seniausia fiksuotą įrašą apie gyvulių grobimų ir išniekinimų sąsajas su NSO jau rašiau, tačiau norisi papasakoti apie šiuolaikinę šios srities bangos pradžią. Nors tokių pranešimų laikas nuo laiko pasitaikydavo, tačiau masinė tokių pranešimų banga prasidėjo XX a. netoli Alamaso, Kolorado valstijoje, JAV.
   Ūkininkas Berlis Liujisas turėjo kumelę vardu Ledi. Arklys kas rytą ateidavo prie šeimininko namų ir laukdavo kol tas paduos jam maisto ir vandens. Tačiau 1967 metų rugsėjo 8 dienos rytą Liujisas pasigedo savo kumelės. Apieškojęs savo valdas jos niekur nerado. Kitą dieną, jis kumelę rado negyvą. Šeimininkui keista pasirodė, tai, jog nuo Ledi kaklo ir galvos buvo nuimta visa mėsa, o palikti tik pliki kaulai. Buvo iškviestas vietinis patalogoanatomas Volesas A. Liris, idant padarytų skrodimą.
   Skrodimo metu paaiškėjo, kad visa mėsa buvo nuimta su chirurginiu tikslumu. Taip pat profesionaliai buvo išimti smegenys, širdis ir kai kurie kiti vidaus organai. Kumelės kūnas buvo visiškai eksangvinuotas, tačiau nei prie jos palaikų nei ant jų nebuvo rasta kraujo pėdsakų. Gydytojas paėmė kumelės kūno mėginius ir nustatė, jog pjūvio vietose yra prideginimui būdingi dariniai, primenantys chirurginio lazerio pėdsakus.
   Žinoma, šis pareiškimas sukėlė daug diskusijų, nes pirmasis lazeris buvo pradėtas naudoti tik keli metai prieš šį įvykį, o lazerinė chirurgija žengė tik pirmuosius žingsnius. Nors tokios technologijos ir buvo žinomos, tačiau patys lazeriai buvo itin gremėzdiški ir itin brangūs, tad reta kuri įstaiga sugebėjo tokį įsigyti, nekalbant jau apie tai kad jį būtų įmanoma lengvai transportuoti. Įdomu tai, kad prie kumelės palaikų nebuvo rasta jokių pėdsakų, nei automobilio nei žmogaus. Vieninteliai pėdsakai kurie buvo netoliese buvo palikti tos pačios kumelės, tačiau jie nutrūko maždaug už 27 metrų nuo jos kūno. Taip pat minima, jog netoliese buvo keistos tamsios dėmės, kurios turėjo padidintą radiacinį foną.
    Kas tuo metu įvyko iš tiesų, nėra žinoma, tačiau keliamos įvairios teorijos, kaip pavyzdžiui kad į Ledi trenkė žaibas arba kad tai buvo satanistinio ritualo dalis. Tačiau ilgainiui ufologai apsistojo ties NSO teorija, nes Berlio Liujiso mama paliudijo, jog Ledi dingimo dieną, matė keistą objektą praskrendantį virš jos namo. Šis įvykis laikomas šiuolaikinės gyvulių abdukcijos bangos pradžia.

Komentarai