Modernioji mitologija?

   Kartais susimąstau, kad gal tikėjimas ufonautais besilankančiais žemėje yra modernaus pobūdžio mitinio mąstymo apraiška? Skaitant knygas apie mitus ir gretinant jose sutinkamą medžiagą apie kultūrinius herojus dažnai iškyla panašumai. Tarkime, tai, kad ufonautai laikomi labiau dvasiškai pažengusiais, sietini su dangiška sfera, norintys (galintys) keisti pasaulį, pristatomi kaip žmonijos kūrėjai lydintys mus per amžius, tai, kad jie pristatomi kaip visokeriopai lenkiantys mus ir panašiai, labai aiškiai susisieja su senosiomis mitologijomis.
   Žinoma, ši mintis reikalauja išsamesnio tyrimo ir čia tėra paviršinės įžvalgos be kokio nors gilesnio pagrindimo. Tačiau, tai, kad įvairiais laikmečiais kisdavo mitologijos objektas, tačiau ne jo pobūdis, yra svarus pliusas ateivių mitinių herojų idėjos naudai. Apskritai būtų gana įdomu panagrinėti ufologinius, o ir kitokius fenomenus mitologijos atžvilgiu ir to gal kažkada imsiuosi, o dabar belieka tik mintyti ties šiuo klausimu ir žiūrėti ką ateitis parodys.
   Žinoma, jei kas nors žinote kokių nors knygų kuriose kokie nors paranormalūs reiškiniai nagrinėjami iš religijotyros ar mitologijos pozicijų, būčiau dėkingas jei man jas nurodytumėte.

Komentarai