Tuščiavidurės Žėmės teorija

Tuščiavidurė Žemė
   Ši sąmokslo teorija teigia, jog mūsų planeta yra tuščiavidurė. Pasakojama jog ašigaliuose yra įėjimai į Žemės vidų, kur gyvena Agartų civilizacija. Taip pat, šios teorijos šalininkai teigia, jog mūsų regimi NSO iš tiesų yra šios civilizacijos skraidantys aparatai. Jie mus stebi ir prižiūri, kad mes nesunaikintume mūsų planetos. Žinoma, pati sąmokslo teorija teigia, jog vyriausybė slepia žinias ir įrodymus, jog Žemė yra tuščiavidurė.
   Tuščiavidurės Žemės teorija yra gana sena. Ji siekia XVII amžių, kai astronomas Edmundas Gallėjus, padarė prielaidą, jog Žemė sudaryta iš keturių sferų esančių viena kitos viduje, ir kad tode sferose gyvena žmonės. Jis taip pat padarė prielaidą, jog šiaurės pašvaistė yra ne kas kito, o dujos išeinančios iš žemesnių sferų.
   XIX a. vienas asmuo Džonas Simmsas, buvo toks aktyvus tuščiavidurės Žemės šalininkas, kad jo vardu buvo pavadintos numanomos ertmės ašigaliuose: Simso ertmės. Simmsas buvo aktyvus arktinių ekspedicijų iniciatorius.
   O štai 1869 metais, toks Sirijus Ridas Tidas, pasiskelbęs pranašu pareiškė jog matė moters viziją, kuri jam papasakojo jog žemė yra tuščiavidurė. Vėliau jis apie 40 metų skelbė šią žinią. Aplink jį susibūrė tam tikras gerbėjų ratelis.
   1906 metais Viljamas Ridas teigė, jog ašigaliai iš tiesų neegzistuoja, yra tik įėjimai į tuščiavidurią žemę. Jis tai išdėstė knygoje “Phantom of the Poles”. O štai, 1913 metais pasirodė kito autoriaus, Maršalo B. Gardnerio knyga “Jorney to the Earth’s Interior”, kurioje jis teigė, jog žemės viduje randasi 965 km diametro saulė, o ašigaliuose yra 1600 km ertmės, per kurias galima patekti į Žemės vidų.
   XX a. pirmojoje pusėje JAV karinio laivyno admirolas Ričardas Berdas taip pat ieškojo Simso ertmių ir tarp teorijos šalininkų pagarsėjo kaip žmogus pabuvojęs Žemės viduje.
Rėjus Palmeris ir Ričardas Šeiveris, kurie laikomi šiuolaikinės ufologijos tėvais, apie 1940 metus sugalvojo istoriją, jog Šeiveris, kažkada gyveno su Žemės viduje gyvenančiais žmonėmis, kurie turi gerai technologiškai išvystytą civilizaciją.
  Tuščiavidurės Žemės teorija, taip pat neaplenkia ir Trečiojo reicho. Pasakojama, jog Hitleris iš tiesų ne nusižudė, o pabėgo į Žemės vidų, kur lig šioliai sau ramiai gyvena.

Komentarai