Kaip zuikiai mutantai Volchovo miestelį terorizavo


   Žinutės apie mutavusius gyvūnus kurie užpuldinėja žmones laiks nuo laiko pasirodo žiniasklaidoje. Vyresniems gerai žinomi maždaug 1990 metais visuose dienraščiuose aprašyti metro dydžio žiurkių mutančių siautėjimai Maskvos metro. Nemenkai tada buvo įsibauginę žmonės, net pasigirsdavo pasakojimų apie šių žiurkių pasirodymus ir Lietuvoje. Kaip vėliau pasirodė, jokių žiurkių nebuvo, tiesiog gerai suregzta istorija. Tačiau mutantai būna ne vien žiurkės, bet ir zuikiai, kurie užpuldinėja žmones. Viena tokia istorija pasklido apie Volchovo miestelį (Rusija).
   Prieš kelis metus viena penkiametė mergaitė buvo pristatyta į rajoninę Volchovo ligoninę su siaubingomis žaizdomis ant kojų, deja persigandęs vaikas nieko konkretaus paaiškinti negalėjo nes buvo šoko būsenoje. Vienok ne už ilgo vaikas labai keistai sureagavo į reklamą su pieštu zuikučiu, kurią rodė per televiziją. Verksmas ir isterija tesėsi ilgiau nei valandą. Toje vietoje kur buvo rasta mergaitė, ant krauju aptaškyto sniego nieko keisto nebuvo aptikta, nieko, išskyrus zuikių pėdsakus.
   Vietiniai gyventojai gerai atsimena, jog dar vasarą, ten buvo rasti du negyvi šunys su perplėštomis gerklėmis ir pergraužtomis galinių letenų sausgyslėmis. Mistinė panika apėmė iki šiol buvusią ramia gyvenvietę, tačiau gana greitai viskas paaiškėjo, nes pensininkas Prochorovas buvo užpultas zuikio! Zuikis užpuolė pensininką iš užnugario ir bandė, per kelnes, perkąsti koją. Bet išradinga auka panaudojo savo lazdelę, kurie pasiramsčiuodavo eidamas ir apsvaigino užpuoliką, o tada tvatino jį kol užmušė. Anot pensininko Prochorovo žodžių, zuikis, turėjo nebūdingą ausuotajam, kavos spalvos kailio atspalvį, ryškiai raudonas akis ir dantis labiau tinkančius vilkui, nei nekaltam graužikui. Zuikių naikintojas suvyniojo trofėjų į laikraštuką ir pasišlubčiodamas, patraukė namo. Deja, paryčiais zuikis dingo. Vietiniai šunys atkeršijo už saviškius. Zuikiai mutantai, tai jums ne metropoliteno žiurkės.
   Ši istorija iš esmės nesiskiria niekuo nuo kitų panašaus pobūdžio istorijų su sąmokslo teorijos prieskoniu: gyvūnas mutantas, aukos, na ir žinoma jokių daiktinių įrodymų.

Komentarai