Nekromantija – tamsusis magijos menas

   Nekromantijos terminas apibrėžia, būrimą ar ateities pranašavimą iš mirusių gyvūnų ar žmonių organų, ar mirusiųjų dvasių kvietimo. Pats nekromantijos pavadinimas kyla iš dviejų graikiškų žodžių nekros (miręs) ir manteia (ateities spėjimas), nors Europoje paplitus šiam menui, jis vadintas lotyniškąja jo forma nigromancia, nuo žodžio „juodas“. Nigromantijos terminu paprastai buvo apibrėžiama visa tamsioji magijos dalis, kurią profanai nuo tų laikų vadina „juodąja magija“, tačiau tūlas magas su tuo nesutiktų, nes kaip žinia, tikroji magija spalvos neturi. Ankstyviausią nekromantijos paminėjimą galime rasti Homero „Odisėjoje“. Joje aprašoma, kaip Uliksas keliauja Hado karalystę ir burtininkės Kirkės pamokytais ritualais išsikviečia mirusiųjų dvasias. Antikinio pasaulio pasakojimai skiriasi nuo vėlyvesnių tuo, jog vėlesniais laikais, mirusiųjų dvasias magas kviesdavosi pas save, o antikinis burtininkas pats keliaudavo į Hadą ir ten su dvasiomis pasibendraudavo. Nors nekromantijos apraiškos sutinkamos visame pasaulyje, vis tik nemanoma pasakyti iš kur ji konkrečiai atsirado.
   Žinoma, atidesnis skaitytojas iškart iškels klausimą: o kuo gi nekromantija skiriasi nuo paprasčiausio spiritizmo? Spiritizmą magijos tyrėjai laiko labai atmiežta nekromantijos forma, kuri nuo pirminio varianto yra gerokai nutolusi. Jei dabartiniams spiritizmo praktikams užtenka adatos ar Ouija planšetės, tai senovės būrėjas, tam pačiam tikslui nepamiršdavo panaudoti ir gyvūno žarnų ir jo blužnies ir kitų organų. Nekromantija nėra labai jau estetiškas menas. Norisi net pajuokauti: Kokia būna pirmoji pamoka nekromantijos mokykloje? Studentai joje mokosi kaip reikia teisingai laikyti kastuvą.
   Kaip ten bebūtų, nekromantija laikoma viena iš aukščiausių magijos formų, nes sielų ar net kūnų prikėlimas yra laikomas didžiausiu burtininko meistriškumo įrodymu.

Komentarai

  1. Kaip reikia prikelt is numirusiu zmogu prasau pasakyk. As tavim tikiu ir zinau tai egzistuoja tai prasau pasakyk bent man vienam

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą