Šiaurės Korėjos astronautai išsilaipino Saulėje


   Pastaruoju metu internete paplito žinutė, jog Šiaurės Korėjos Centrinė televizija pranešė, kad jų astronautas išsilaipino Saulėje. Nežinia, kiek informacija apie šį pranešimą tikra, o kiek tai eilinė urbanistinė legenda, tačiau trumpai aprašysiu kas pasakojama žiniasklaidoje apie šį įvykį.
   Septyniolikmetis Šiaurės Korėjos astronautas pabuvojo Saulės paviršiuje. Negana to, jis paėmėm mėginius ir sėkmingai grįžo Žemėn. Žinių laidoje, vedėjas pasakė tokius žodžius: Mes su džiaugsmu pranešame apie sėkmingą žmogaus nuskraidinimo misiją į Saulę. Šioje srityje Šiaurės Korėja aplenkė visas kitas pasaulio šalis. Chung Il Chong buvo sutiktas kaip didvyris.”
   Anot Šiaurės Korėjos žiniasklaidos, septyniolikmetis Chungas, idant išvengtų neigiamo šviesos ir karščio poveikio, į Saulę keliavo pasinaudodamas tamsiu paros metu, o ir išsilaipino jis naktį. Beje kelionė iki Saulės truko tik keturias dienas.
   Šiuo metu, didvyris astronautas, laukia susitikimo su vyriausiuoju vadu Kim Čen Unu, nes visa šalis mano, jog tai yra didžiausias visų laikų žmonijos pasiekimas.
Na čia norisi priminti, jog  Saulė nuo Žemės nutolusi beveik 150 milijonų kilometrų, o paviršiaus temperatūra siekia beveik +5800 °С, ir ji neturi kieto paviršiaus.
   NASA 2018 metais planuoja link Saulės paleisti zondą Solar Probe Plus. Aparatas iki Saulės turėtų priartėti prie mūsų šviesulio kol kas maksimaliu atstumu siekiančiu maždaug per 6 milijonus kilometrų. Tikimasi jog apartas padės surinkti duomenis apie Saulės išorinį apvalkalą bei pateiks naujų duomenų apie vadinamąjį Saulės vėją.
   Aišku, greičiausiai šitas pranešimas vis tik yra sukurtas internautų ir plinta kaip eilinė urbanistinė legenda, tačiau kaip bebūtų tai smagi legenda, sukurta pagal seną anekdotą, kaip Nikita Chriščiovas ruošėsi siųsti kosmonautus į Saulę idant aplenktų amerikiečius išsilaipinusius Mėnulyje. Kai Nikitai buvo pasakyta, jog kosmonautai sudegs, jis atsakė: Ne bėda, skrisime naktį.

Komentarai