1950 metų susidūrimų su NSO tyrimo išvados

   1950 metais JAV buvo sudaryta speciali mokslinė komisija turėjusi ištirti visus to meto Amerikoje užfiksuotus NSO pasirodymo atvejus. Tyrimo metu buvo sudarytas statistinis reiškinių paskirstymas procentais pagal tai ką iš tiesų matė kontaktuotojai. Štai skaičiai:
   Balionai, zondai ir kiti skraidantys aparatai – 15,4 % ; astronominiai arba atmosferos reiškiniai – 15,2 % ; optiniai reiškiniai ir paukščiai – 6,3 % ; radarų trukdžiai – 5,8 % ; netiksliai suvokta informacija – 23,8 % ; kiti racionaliai paaiškinami reiškiniai – 17,6 % ; sąmoningos mistifikacijos – 1,6 % ; nepaaiškinami reiškiniai 14,3 %.
   Žinoma, dabar statistika būtų kitokia, ypač mistifikacijų atveju kurių dabar yra gerokai daugiau nei buvo seniau. Tačiau pateikti duomenys rodo, kad tik šiek tiek daugiau nei 14 % atvejų buvo sunku ar neįmanoma paaiškinti to meto gamtamoksliniu pažinimu, dabar šis skaičius būtų mažesnis, nes prisidėjo kitų mokslo sričių tokių kaip psichologijos tyrimai, kurie leidžia paaiškinti dar didesnį kiekį liudijimų.

Komentarai