Netyčinis užsiprogrmavimas

   Turbūt dažnas esate girdėję apie tai kad ezoteriniai menai, tokie kaip astrologija, taro ir visokie kiti metodai geba užrogramuoti žmogų. Kažkada rašiau apie vieną iš tokiais atvejais pasireiškiantį psichologinį Pigmaliono efektą, dabar gi noriu pasidalinti viena religijotyrininko Gintaro Beresnevičiaus knygos „Naujojo atgimimo išvakarės“ ištrauka:
   „Net netikėdamas tais vienadieniais horoskopais pasijusi nejaukiai. Net tris kartus nusispjovus per kairį petį nepalengvės. Pats bandžiau, nepadeda. Gali apsimesti, kad užmiršai. Gali iš tiesų pavykti išstumti iš aktyvios sąmonės, bet tada ta dienos programėlė nusistumia į pasąmonę, o tai dar blogiau, ji veikia tave nekontroliuojama“.
   Ir išties, vaikštai kur nors parduotuvėje kur groja radijas, išgirsti tos dienos horoskopą, ir nors juo netiki, bet gali užsiprogramuoti ir nesąmoningai siekti, pusę ausies nugirstos pranašystės išpildymo. O kai ją išpildysi, gali nustebęs kaip ji išsipildė imti ir pradėti tikėti horoskopų išsipildymo realumu, nors čia suveikė elementari tavo psichologija.

Komentarai