Balta varna

   Turbūt esate girdėję apie tai jog tam, kad įsitikintume, jog egzistuoja baltos varnos, tereikia pamatyti vieną tokią ir teiginys bus patvirtintas. Žinoma, čia derėtų pasitikrinti ar varna nėra nudažyta. Taip ir su paranormaliais reiškiniais, jei mes pamatytume nors vieną kurio neįmanoma būtų paaiškinti natūraliomis priežastimis, arba galų gale neišsiaiškintume, jog tai mistifikacija, tada teiginys, jog paranormalūs reiškiniai egzistuoja būtų vieną kartą ir visiems laikams patvirtintas. Man asmeniškai norėtųsi, kad toks patvirtinimas atsirastų, tačiau deja, kol kas jo nėra. Daug sofistinių išvedžiojimų ir neadekvataus pasaulio įvertinimo atvejų išties sukuria regimybę, kad mus supa visokios paranormalybės, deja, bet tai neišeina iš sofistinių svarstymų ribų. Norėtųsi, kad nors menkiausia ekstraordinari patirtis, jau nekalbant apie grandiozines, pasitvirtintų, tada išties džiūgaučiau, o dabar belieka ieškoti toliau, vis sukant ratu. Aš jau daug metų ieškau kažko neabejotino, kažko, kas įrodytų jog kuris nors paranormalus reiškinys yra tikras, tačiau kuo daugiau gilinuosi į šią sritį tuo didesnis skeptikas darausi, kuo daugiau aiškinuosi, tuo mažiau randu patvirtinimo, kad kokie ateiviai lankosi Žemėje, o vaiduokliai naktimis siaučia po apleistus pastatus. Norėtųsi rasti tą baltą varną, kuri nenudažyta, bet kolkas pasitaiko tik paprastos.
   O gal jūs žinote kokį neabejotinos vertės patvirtinimą, kad koks nors paranormalus reiškinys egzistuoja ir galite juo pasidalinti?

Komentarai

  1. O kaip su Jėzaus prisikėlimu? Juk jei esate krikščionis (kaip ir aš), prisikėlimu tikite. Kas gali būti paranormaliau, nei čiūvas, prisikeliantis iš mirties?
    (Atkreipkime dėmesį, kad argumentas, jog Jėzus buvo Dievas, todėl Jam tai nebuvo paranormalu, yra netinkamas argumentas, nes būtent iš Jėzaus prisikėlimo mes ir tikime, kad Jis yra Dievas. Jei Jėzus neprisikėlė, tai viskas, ką jis sakė ir darė buvo blefas).
    Tai gaunas toks cikliškas argumentas su tuo Jėzaus prisikėlimu. Bent mano galva tai būtent Jėzaus prisikėlimas yra tas jau tikrai šiam pasauliui paranormalus reiškinys. Nebent kaip nors kitaip apibrėžiate paranormalumo sąvoką.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą