Ką daryti kai mylimąjį kerais pavilioja kitas asmuo

   Man dažnai parašo žmonės kurių antroji pusė elgiasi keistai, pvz. nebežino ar myli, ruošiasi išeiti ar išėjo pas kitą ir panašiai. Kaip taisyklė tokie žmonės prašo pagalbos randant kokius nors kerus, kurie padėtų sugražinti mylimąjį. Dažnai yra klausiama ar yra gerai jei jie slapta panaudos kerus, pravalys aurą ar panašiai. Keisčiausia tai, kad iš to kas pasakojama, žmonės tiesiog turi problemų savitarpio santykiuose ir nepripažįsta kad tos problemos egzistuoja. Jie pradeda ieškoti kažkokio menamo maginio poveikio iš pašalies. Žinoma, suprantu, kad visuomet yra sunku pripažinti, jog patys sugadinome savo santykius, tad kaltiname kažką kitą, o kadangi nematome akivaizdžių priežasčių kas čia galėjo taip pagadinti mūsų santykius iškart puolame į misticizmą. Kiek praktika rodo, didelę dalį tokių problemų padeda išspręsti elementarus pasikalbėjimas apie problemas ir susiformavusių santykių modelio keitimas, t. y. darbas su savo santykiais. O kaip dėl maginio poveikio? Na aš labai abejoju, kad toks yra įmanomas, na bent jau pats nesusidūriau su tokiu atveju kada santykius būtų sugadinę būtent kerai.
   Kas dėl to ar galima slapta naudoti kerus, kad susigražintum mylimąjį... na čia labiau etinis klausimas nei kad realaus poveikio. Tad viskas labai paprasta: bet koks veiksmas padarytas prieš kito žmogaus laisvą valią yra pats iš savęs blogas. Su tuo sutinka ir magija, ir religija, ir mūsų teisėsauga. Žinoma, čia egzistuoja tam tikri niuansai, tad trumpai parašysiu kaip tai traktuoja maginė filosofija (išskiriu būtent maginę filosofiją, nes šiuos klausimus užduoda asmenys kuriems būtent ši filosofija yra esmiškai svarbi): bet koks veiksmas padarytas prieš kito žmogaus laisvą valią yra blogas, net jei ir pasekmės turi būti geros. Profanai magiją skirsto į juodąją (blogoji) ir baltąją (geroji) laikydami jas kažkuo skirtingu, tačiau maginė filosofija tokio skirstymo nedaro ir jos manymu maginis veiksmas pats iš savęs nėra nei geras nei blogas, viskas čia remiasi į jau minėtą laisvą valią. Pvz. tavo mama serga vėžiu, tu atrandi kerus kurie jai numanomai galėtų padėti, tad jei tu panaudosi tuos kerus jai nežinant, tai bus „juodoji“ magija, jei žinant ir su laisvu jos sutikimu, tada „baltoji“. Bet tai esmės nekeičia, nes nei vienu nei kitu atveju laukiamo poveikio nebus, nes kiek pastebi religijotyrininkai tiriantys ezoterizmą, paprastai viskas baigiasi prastai.
   Tad pabaigai patarsiu: tiesiog žiūrėkite ką darote su savo santykiais, o nepulkite ieškoti menamų priežasčių iš pašalies ir viskas bus tvarkoje.

Komentarai