Kas iš tiesų yra Feng Shui?

Praktiškai bet kuriame Lietuvos knygyne galite rasti knygų apie Feng Shui ir visos jos jums padės susireguliuoti namuose tekančias energijas, pritraukti sėkmę ir finansus. Gražu? Gal. Tačiau ne viskas taip paprasta, kaip kad atrodo iš viršelio.
Feng Shui vakarus pasiekė labai iškreipta forma, kaip ir praktiškai bet kuri rytų religijos ar filosofijos kryptis mus pasiekusi per ezoterinius mokymus. Vakarietiška Feng Shui teorija teigia, jog teisingai gausinama ir kaupiama Či energija (dažnai vakaruose apsieinama ir be konkrečios energijos nurodymo), tam kad atsirastų sėkmė, laimė ar bent jau jų regimybė. Tačiau iš tiesų Feng Shui (Kinijoje vadinama Foong Shway, o Honkonge – Fun Soo-ee) yra skirta ne sėkmei ir ne finansams privilioti, ji turi kur kas įdomesnį, ir gal ne visiems priimtiną tikslą.
Feng Shui metodika iš tiesų visada buvo susijusi su kapų (jums nepasirodė) padėties nustatymu. Pirmieji kompasai (II a. pr. Kr) Kinijoje ir atsirado su tikslu teisingai kraštovaizdyje parinkti kapo vietą. Tikėta, o ir tikima, jog kiekvienas žmogus turi protėvių liniją nusitęsiančią į gilią praeitį, tad teisingai parinkus jų kapų vietą ir suderinus su reikiamomis energijomis namuose, jūs galite susilaukti protėvių malonės ir palaiminimo. Tad jei protėviai tokiu būdu pagerbiami, o jų laidojimo vietos parinktos teisingai, bei išdėstytos pagal atitinkamą metodiką, tada protėvių palaiminimas lydės ateinančias kartas.
Taigi, jei jūs savo namuose ar šalia jų neturite protėvių kapų, visas užsiėmimas Feng Shui yra beprasmis laiko gaišimas. Užsiimdamas šiuo metodu, žmogus iš esmės užsiima protėvių garbinimu. Ne šiaip pagerbimu, bet būtent garbinimu, suteikiant seniai mirusiems žmonėms dieviškas galias.

Komentarai