Pirmoji NSO katastrofa?



   1897 metų įvykius, mini kai kurie ufologai. Šie įvykiai dažnai pateikiami kaip pirmoji užfiksuota NSO katastrofa ( per XX a. jų buvo užfiksuota tokia galybė, kad kartais ima atrodyti, jog Žemė yra ateivių vairavimo mokyklinė aikštelė). Taigi, to meto spauda, pvz. laikraštis Dalas Morning News, pranešė, kad Ororos mieste (Teksaso valstija, JAV), ankstyvą balandžio 19 dienos rytą, virš miesto praskrido šviesos rutulys. Jis judėjo šiaurės kryptimi maždaug 15-20 km/h greičiu. Praskridęs virš pagrindinės miesto aikštės šviesos rutulys rėžėsi į vietinį malūną priklausiusį Džadžai Protorui ir skleisdamas klaikius garsus subyrėjo į šipulius. Katastrofos vietoje buvo rasti šviesos rutulio piloto palaikai, kurie kitos dienos vidurdienį buvo palaidoti vietinėse kapinėse, po dideliu ąžuolu.
   Ufologai mano, kad rasti palaikai buvo ateivio iš kitos planetos, o šviesos rutulys buvo ne kas nors kito, bet skraidanti lėkštė. Ne kartą buvo bandyta ieškoti kapo su ateivio palaikais, taip pat ieškota ir erdvėlaivio dalių, nes pasakojama, kad vietoje antkapio buvo padėta viena jo atplaišų. Deja nieko nebuvo rasta.
   Skeptiškai nusiteikę ufologai ir kiti tyrėjai mano, kad tai greičiausiai buvo paprasčiausias oro balionas arba dirižablis, nes pirmąjį balioną, gebantį gabenti žmones, 1783 m. išrado broliai Mongolfjė, o pirmąjį dirižablį 1852 m. pastatė A. Žifardas. Žinoma, reikia suvokti, kad tai vis tiek buvo neįprastos keliavimo priemonės, tad labai tikėtina, kad žmonės jų tiesiog nesugebėjo atpažinti, juo labiau jei aparatas liepsnojo.

Komentarai